Plantenvoeding kopen

Planten hebben naast de basiselementen water, licht en CO2 ook mineralen nodig. Deze voeding haalt de plant met zijn wortels uit de grond. In de natuur vallen er voortdurend bladeren op de grond die worden omgezet in stoffen die de wortels opnemen. In huis heb je niet zo'n levendige omgeving en is er niet zoveel voeding. Een goede oplossing hiervoor is plantenvoeding kopen. Op deze manier kun je je plant van voldoende voedingsstoffen voorzien.


Hoe weet je of je plant plantenvoeding nodig heeft

Één duidelijk signaal is dat je plant niet meer groeit, als het wel het groeiseizoen is. Er is dan een grote kans dat je plant te weinig voedingsstoffen heeft.  Wellicht dat je plant nog wel groeit, maar dat de nieuwe groei heel klein blijft. Ook dit is een teken van een plant dat te weinig voeding heeft. Daarnaast kunnen planten ook verkleuren en dan wordt het blad geel of bruin. In extremere gevallen verliest je plant zijn bladeren. Tot slot wordt je plant minder weerbaar door het gebrek aan voedingsstoffen en kunnen er infecties ontstaan en beestjes komen. Kortom, plantenvoeding heeft een tal aan voordelen en om te voorkomen dat je plant een beetje zielig wordt kun je het beste plantenvoeding kopen. Je doet je plant er een groot plezier mee!

 

Headline omtrent 3x voeding type..

My content goes here.


Welke plantenvoeding heeft mijn plant nodig?

Wij bieden plantenvoeding aan voor elke soort levensfase van de plant. Is je plant bijvoorbeeld in de groeifase, dan raden wij ook om te kiezen voor groeivoeding. In de bloeifase zal dit bloeivoeding zijn. Deze voeding is speciaal afgestemd om jouw plant deze fase door te helpen en zo een optimale resultaat te behalen. Ook is het afhankelijk van het type kweekbodem dat je gebruikt. Kweek je bijvoorbeed op aarde dan raden wij aan om uitsluitend alleen plantenvoeding te gebruiken die is gemaakt voor het gebruik op aarde. Kweek jij op Hydro dan hebben wij speciale hydro plantenvoeding beschikbaar, kweek jij op uitsluitend cocos dan is er plantenvoeding speciaal voor het kweken op cocos. 

De beste plantenvoeding van diverse merken

Of het nou gaat om vloeibare plantenvoeding of plantenvoeding op korrel basis. Bij Groentopia.nl vind je verschillende soorten plantenvoeding om jouw planten optimaal groen te houden. Uiteraard bieden wij ook biologische plantenvoeding aan!

Best verkochte plantenvoeding 2022