Plantenvoeding online kopen; kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen

Plantenvoeding online kopen is dé manier om te zorgen voor gezonde, groene planten. Bij ons vind je een breed aanbod aan voeding online voor planten van meer dan 15 verschillende merken. Op die manier weten we zeker dat je bij ons altijd de juiste plantenvoeding kunt vinden. Aangezien alle voeding binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd wordt, heb je het daarnaast ook altijd op tijd in huis om je planten een handje te helpen.

Waarom kies je voor plantenvoeding?

Planten hebben vooral in het groeiseizoen behoefte aan extra voeding, om zo sterker en gezonder te worden. Dat zorgt onder andere voor een mooiere en kleurrijke plant en het zorgt ervoor dat de planten langer meegaan. Planten hebben water, licht, bouwstoffen (voeding) en CO2 nodig om te kunnen leven en groeien. Water en licht wordt doorgaans niet vergeten, maar de mineralen die de plant uit de grond haalt, die zien we nog regelmatig over het hoofd. Alle mineralen hebben een eigen functie, zoals de stevigheid van de plantenstam, de kleur van de bladeren en het maken van bloemen.


Wanneer je regelmatig plantenvoeding aan de aarde toevoegt waarin de plant staat, krijgt de plant genoeg belangrijke bouwstoffen binnen. In de betere voeding zit doorgaans stikstof, kalium, fosfor, calcium en magnesium. Planten die in de natuur leven, worden constant voorzien van deze bouwstoffen, bijvoorbeeld door afstervend natuurlijk materiaal dat door de grond opgenomen wordt. Planten in huis (en in veel tuinen) kunnen echter wel wat hulp gebruiken, want daar wordt de aarde regelmatig erg arm aan belangrijke bouwstoffen. Het verrijken van de bodem is daarmee een goed idee wanneer je mooiere en gezondere planten in huis wilt hebben.

Koop vandaag nog voeding online voor jouw planten

Plantenvoeding online kopen is bijzonder eenvoudig bij Groentopia. Wij hebben een breed aanbod met verschillende soorten voeding online staan, zodat je altijd eenvoudig de juiste plantenvoeding kunt vinden. Kun je de juiste voeding voor jouw planten niet vinden of heb je vragen over een van onze producten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail naar klantenservice@groentopia.nl zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.